Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a transmis condoleanțe în legătură cu tragedia aviatică produsă în Iran

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, a transmis condoleanțe familiilor îndurerate în urma tragediei aviatice produse astăzi în Iran.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Președintele a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că a fost profund marcat de prăbușirea avionului ucrainean în Iran. 

”Cu profundă tristețe și regret am aflat despre prăbușirea unui avion de pasageri ucrainean care zbura din Teheran spre Kiev.
În urma accidentului, 176 de persoane au decedat, inclusiv membrii echipajului de origine ucraineană, precum și pasageri din Iran, Canada, Germania, Marea Britanie, Suedia și Afganistan”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului le-a transmis condoleanțe familiilor celor uciși în timpul tragediei aviatice.

Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran, la ora locală 02:44 (04:44 ora Chișinăului).

Salvatorii la locul tragediei aviatice produse în Iran - Sputnik Moldova
Imagini cutremurătoare cu aeronava ucraineană care s-a prăbușit în Iran

Consiliul de Securitate al Ucrainei a anunțat că la bord se aflau 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului. La rândul lor, autoritățile din Iran au precizat că în avion se aflau în total 179 de persoane - 147 iranieni și 32 de cetățeni ai Canadei, Germaniei, Ucrainei, Marii Britanii, Elveției, Suediei și Afganistanului.

Ambasada Ucrainei la Teheran a exclus versiunea potrivit căreia aeronava Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines s-a produs în urma unui atentat terorist.

Între timp, salvatorii continuă intervenția la locul tragediei și au găsit deja cutiile negre ale aeronavei, care urmează să fie examinate de specialiști. 

Compania Ukraine International Airlines a precizat ca avionul a trecut testul tehnici planificat și complex chiar acum 2 zile, pe 6 ianuarie. 

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii, a exprimat condoleanțe familiilor îndurerate. 

Fluxul de știri
0