Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Epopeea revenirii lui Chirinciuc: Cum s-a întors acasă fostul ministru, anunțat în căutare

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука
Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul ministru al Transporturilor, liberalul Iurie Chirinciuc, anunțat în căutare internațională după ce a fost condamnat la închisoare pentru corupție, s-a întors în Moldova.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. După ce s-a încheiat urmărirea penală și procesul de judecată în dosarul său, fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc, condamnat anterior la 3 ani și jumătate de închisoare cu suspendare și anunțat în căutare internațională, a decis să se întparcă în Republica Moldova. Doar că revenirea s-a lăsat cu scandal. 

Ieri, în presă au apărut informații potrivit cărora Chirinciuc a fost reținut la frontieră, în timp ce încerca să intre în țară, însă fostul ministru a negat acest lucru. 

Iurie Chirinciuc a precizat că a mers la poliție ca să clarifice situația și a  reiterat că CSJ a casat integral decizia Curții de Apel prin care a fost condamnat la închisoare, doar că această informație nu ar fi ajuns încă la Poliția de Frontieră. 
Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Societate
Informații de ultimă oră: A fugit sau nu Iurie Chirinciuc din țară – Detalii

Acum doi ani, Chirinciuc a fost învinuit de de trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Ulterior acesta și-a recunoscut vina. Ulterior, președintele a semnat un decret prin care acesta a fost demis.

În luna mai 2019, fostul ministru liberal a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu.

Toamna trecută, Chirinciuc a fost anunțat în căutare internațională, iar în decembrie Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel prin care acesta a fost condamnat.

Fluxul de știri
0