Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații de ultimă oră: A fugit sau nu Iurie Chirinciuc din țară – Detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Киринчук
Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a reacționat la informațiile potrivit cărora a fi fugit din țară după ce a aflat că a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Acesta a declarat pentru Publika TV că se află în Republica Moldova și așteaptă decizia motivată a instanței și doar atunci va putea să vină cu o reacție. Fostul ministru a fost sunat și de jurnaliștii Sputnik Moldova, însă avea telefonul deconectat.

Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Societate
Un fost ministru al Transporturilor din Moldova, condamnat la 3,6 ani de închisoare

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Sentinţa a fost dictată de Curtea de Apel.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu alte persoane, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Fluxul de știri
0