Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania își va retrage o parte din militarii aflați în Irak după asasinarea lui Soleimani

© Sputnik / Denis Aslanov / Accesați arhiva multimediaMilitari germani la manevre NATO. Imagine simbol
Militari germani la manevre NATO. Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Germania va retrage o parte a militarilor staționați în prezent în Irak, în contextul tensionării situației după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani.

CHIȘINĂU, 8 ian – Sputnik. Germania își va redisloca în Kuwait și Iordania o parte a contingentului militar care se află în prezent Irak, în contextul tensionării situației din țară după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani, transmite agenția DPA, cu referință la scrisoarea miniștrilor Afacerilor Externe și Apărării ai Germaniei, Heiko Maas și Annegret Kramp-Karrenbauer, adresată Bundestagului.

Траурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани - Sputnik Moldova
Iranul a pregătit 13 scenarii de răzbunare împotriva SUA

Măsurile vor viza în primul rând militarii care activează în Bagdad și Taji. În scrisoarea lor, miniștrii subliniază că sunt în continuare în contact cu guvernul irakian pentru continuarea misiunii armatei germane în această țară.

“Evident, tratăm cu respect orice decizie suverană a guvernului Irakului. Suntem gata să-i acordăm în continuare ajutorul nostru într-un cadru internațional, în cazul în care Irakul va avea nevoie și dacă situația va fi favorabilă acestui lucru. Militarii dislocați acolo vor fi transferați în Iordania și Kuwait. Când antrenamentele (soldaților irakieni) vor fi reluate, ei vor putea reveni”, se menționează în scrisoare.

În prezent, în Taji activează 27 de instructor militari germani, iar în total în Irak se află 120 militari germani.

Mai devreme, Irakul a adoptat o rezoluție prin care cere retragerea tuturor trupelor străine de pe teritoriul țării după asasinarea generalului Qasem Soleimani pe aeroportul din Bagdad, într-o operațiune specială a SUA.

Fluxul de știri
0