Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranul a pregătit 13 scenarii de răzbunare împotriva SUA

© AP PhotoТраурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани
Траурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани - Sputnik Moldova
Abonare
Iranul pregătește 13 scenarii de răzbunare împotriva Statelor Unite ale Americii, anunță agenția iraniană Fars cu referire la declarațiile făcute de secretarul Consiliului Superior de Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Secretarul Consiliului Superior de Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani, a anunțat că Teheranul pregătește 13 scenarii de răzbunare pentru moarte generalului Qassem Soleimani, ucis în urma unui raid aerian în Bagdad. Shamkhani a declarat că și cel mai slab scenariu va fi un coșmar pentru SUA.  

Iraqi parliament - Sputnik Moldova
Parlamentul irakian a votat o rezoluție prin care cere plecarea trupelor străine din țară

Între timp, Parlamentul iranian a adoptat un proiect de lege prin care declară armată americană drept organizație teroristă. Mai mult, trupele speciale Quds au primit un buget de 200 de milioane de euro pentru realizarea misiunilor speciale.

Pe de altă parte, Washingtonul consideră că generalul Qassem Soleimani este responsabil pentru atacurile asupra ambasadei SUA din Iraq, care au vut loc în data de 31 decembrie 2019.

De asemenea, președintele Donald Trump a anunțat că SUA au identificat 52 de ținte iraniei, cifrele simbolizând numărul de ostatici americani luați de Iran în 1979.

Amintim că generalul Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui raid aerian în Bagdad, în data de 3 ianuarie. Iranienii s-au adunat într-un număr uriaș, astăzi, în centrul orașului Kerman, pentru înmormântarea generalul Soleimani.

Fluxul de știri
0