Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Morți și răniți la funeraliile generalului iranian Soleimani

© REUTERS / WANA NEWS AGENCYТраурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани
Траурное шествие в Тегеране по случаю прощания с генералом Солеймани - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de iranieni au murit, iar sute au fost răniți, la funeraliile generalului iranian Qassem Soleimani. Oamenii veniți în număr mare s-au călcat în picioare în timpul procesiunii.

Chişinău, 7 ian — Sputnik. Numărul persoanelor decedate în timpul funeraliilor generalului iranian Qassem Soleimani a ajuns la 40, comunică RIA Novosti cu referință la agenția iraniană Fars. Totodată, numărul celor răniți în timpul busculadei a ajuns la 213 persoane.   

Глава спецподразделения Аль-Кудс Корпуса стражей исламской революции (КСИР,) генерал Касем Сулеймани, фото из архива - Sputnik Moldova
Soleimani a fost ucis: Iranul promite să se răzbune pe SUA

La funeraliile generalului Qassem Soleimani, din orașul iranian Kerman, s-a adunat un număr uriaș de oameni. În timpul procesiunii s-a creat o busculadă, iar oamenii au început să se calce în picioare.

Amintim că generalul Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui raid aerian în Bagdad, în data de 3 ianuarie. Secretarul Consiliului Superior de Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani, a anunțat că Teheranul pregătește 13 scenarii de răspuns împotriva Statelor Unite ale Americii pentru moarte generalului Qassem Soleimani. Pe de altă parte, președintele Donald Trump a anunțat că SUA au identificat 52 de ținte iranieni, cifrele simbolizând numărul de ostatici americani luați de Iran în 1979.

Fluxul de știri
0