Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important al salvatorilor: Ce vor face aceștia de sărbători

© Photo : Facebook / IGSUPOMPIERII IGSU
POMPIERII IGSU - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătoare, dar nu pentru toți. Salvatorii și pompierii vor activa non stop pentru a asigura securitatea în zilele când moldovenii sărbătoresc Nașterii Domnului pe stil vechi.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Sărbătorile ne aduc bucuria revederii cu cei dragi, distracții în aer liber și evenimente de neuitat, însă cu regret se pot întâmpla și situații neprevăzute, care ne pot pune în pericol sănătatea și chiar viața.

Пожар в жилом доме на улице Браништий - Sputnik Moldova
Societate
Sărbătorile de iarnă: Ce fac salvatorii și Poliția pentru a preveni tragediile - Video

În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI sunt la datorie de Sărbătoarea Crăciunului, anunță instituția printr-un comunicat. Potrivit IGSU, peste 500 de salvatori și pompieri cu 130 autospeciale de intervenție sunt gata să intervină în situații de risc. Salvatorii și pompierii vor activa non stop pentru a asigura securitatea antiincendiară, dar și a lichida consecințele situațiilor excepționale.

Totodată, în vederea prevenirii incendiilor, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare, să utilizeze corect sobele și sursele de încălzire, și să nu le permită minorilor aprinderea focului. Pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, salvatorii le recomandă cetățenilor să aerisească bine încăperile și să nu lase focul aprins în sobe pe noapte. Specialiștii le recomandă oamenilor să apeleze de urgență Serviciul 112 dacă se află într-o situație de risc.

Fluxul de știri
0