Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătorile de iarnă: Ce fac salvatorii și Poliția pentru a preveni tragediile - Video

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIПожар в жилом доме на улице Браништий
Пожар в жилом доме на улице Браништий - Sputnik Moldova
Abonare
La sărbătorile de iarnă, unii oameni chefuiesc prea mult și uită, după consumul de alcool, să-și verifice soba și alte surse de încălzire. Pentru a preveni tragediile din cauza incendiilor, Poliția și pompierii desfășoară o amplă campanie de informare.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Aproape 16 mii de persoane din 220 de localități au fost instruite, pe 3 ianuarie, de pompieri și polițiști la capitolul respectarea regulilor de siguranță antiincendiară.

În total, 626 de pompieri și polițiști au mers prin sate din raioanele Strășeni, Ialoveni, Aneii Noi, Călărași și Căușeni. Campania va continua în nordul și sudul Republicii Moldova, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompieri și salvatori  - Sputnik Moldova
Societate
Nemaipomenit: Ce au făcut salvatorii în casele unor oameni din sate – Video

Ampla campanie are drept scop prevenirea riscurilor de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării surselor de încălzire în timpul sărbătorilor de iarnă.

În ziua de 1 ianuarie 2020, salvatorii și pompierii au intervenit în 34 de situații de risc. Într-un incendiu care a izbucnit în seara zilei într-o gospodărie din satul Lipnic, raionul Ocniţa, au decedat 3 persoane, inclusiv 2 copii cu vârste de 2 și, respectiv, 4 ani.

În total, 5 persoane au decedat de la începutul acestui an în incendii.

Fluxul de știri
0