Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără scutire personală din 2020: Iată cine este vizat

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Dreptul la utilizarea scutirii personale nu va mai putea fi utilizat din acest an de o anumită categorie de persoane.

Tatiana Ivanicichina - Sputnik Moldova
Cetățenii ar trebui să știe asta- ce se va întâmpla cu bugetul MAI în 2020
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Persoanele fizice cu venit anual ce depășește plafonul stabilit prin lege nu vor mai beneficia de scutirea personală.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri.

Astfel, este limitat dreptul de utilizare a scutirii personale de către persoanele fizice care obțin venituri în sumă mai mare de 360 de mii de lei anual. În acest mod, dreptul la scutire personală îl vor avea persoanele fizice rezidente care au un venit anual impozabil mai mic de această sumă.

Totodată, în cazul scutirii pentru persoanele întreţinute se va ţine cont de veniturile din orice sursă de venit, obţinute de către acestea (atât cele impozabile, cât şi cele neimpozabile) din sursele aflate în Republica Moldova, precum și din orice surse aflate în afară, cu excepția sumei alocaţiilor achitate din mijloacele bugetului de stat pentru persoanele cu dizabilităţi în urma unei afecţiuni congenitale sau din copilărie şi pentru persoanele cu dizabilităţi severe şi accentuate.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Bugetul de Stat pentru 2020: ce mărime va avea salariul nominal mediu lunar – detalii

Angajatul va pierde dreptul la scutire pentru persoana întreținută, dacă aceasta a obținut venit în mărime ce depășește suma scutirii personale (11280 lei pentru anul 2019).

Proiectul mai prevede modificări la Codul Fiscal, și anume cu privire la aplicarea regimului general de impozitare asupra creșterii de capital în cazul agenților economici.

De asemenea, este vorba despre impozitarea a 50% din creșterea de capital în cazul persoanelor fizice, cetățeni.

Fluxul de știri
0