Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenii ar trebui să știe asta- ce se va întâmpla cu bugetul MAI în 2020

© Sputnik / Yana ZaharovaTatiana Ivanicichina
Tatiana Ivanicichina - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia în anul 2020 de majorări salariale, în special este vorba de subofițeri. Despre aceasta a vorbit în studioul Sputnik Moldova secretarul de stat la Ministerul Finanțelor Tatiana Ivanicichina.
Cetățenii ar trebui să știe asta- ce se va întâmpla cu bugetul MAI în 2020.

Tatiana Ivanicichina a precizat că în 2020 bugetul Ministerului Afacerilor Interne se va majora cu 10%, ceea ce va constitui 743 milioane de lei. Aceste majorări vor viza 5500 de unități de personal.

”Majorările la bugetul MAI vor viza dotările în cadrul acestui minister, de asemenea pentru modernizare în infrastructură dar și pentru majorări salariale. Aici vor crește salariile cu circa 6 % pentru unii subofițeri din subordinea MAI, adică 5500 de unități de personal”, a punctat Tatiana Ivanicichina

Ea a mai spus că vor crește salariile și în sectorul public, unde activează în jur de 200 de mii de angajați. Astfel, pentru 75 de mii de angajați salariile vor crește cu 10 %,  iar cu 9,7 % vor crește salariile pentru 97 de mii de angajați din sfera socială, cadre didactice de diferite niveluri.

Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Fluxul de știri
0