Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Impresionant: Află care este sursa de inspirație pentru scriitorul Alexandru Plăcintă

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Plăcintă
Alexandru Plăcintă - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", scriitorul Alexandru Plăcintă a dezvăluit care este sursa sa de inspirație pentru poveștile și poeziile impresionante pe care le scrie.
Impresionant: Află care este sursa de inspirație pentru scriitorul Alexandru Plăcintă

Alexandru Plăcintă este un scriitor cunoscut, omul care dă viață poveștilor și poeziilor pentru copii. Scriitorul este convins că adevărata putere a cunoștințelor este prezentată doar în cărți. Cât despre sursa sa de inspirație, Alexandru Plăcintă spune că aceasta vine din adâncul sufletului și adesea se inspiră din situații reale pe care le întâlnește în viața cotidiană.

"Inspirația nu vine atunci când îți dorești. Trebuie să prinzi cumva acel moment. Vine din adâncul sufletului, atunci când te aștepți cel mai puțin. Creația înseamnă emoții, trăiri și sentimente", a remarcat scriitorul.

De asemenea, Alexandru Plăcintă este cunoscut și pentru ilustrațiile deosebite pe care le schițează pentru scrierile sale, dar și ale altor autori. Potrivit lui, cărțile cu picturi bine ilustrate dezvoltă și captează atenția copilului, îi ajută pe micuți să descopere lumea, să distingă binele de rău și să-și cultive deprinderi de viață.

"Copiii încearcă să se comporte la fel ca personajele. De aceea, eu le ofer personajelor negative posibilitatea să devină bune, în poveștile și poeziile mele. În acest mod, copilul înțelege că trebuie să ierte, să-i ofere o șansă celui care a greșit", a menționat Plăcintă.

Anterior, scriitorul a declarat în studioul Sputnik Moldova că dacă părinții le vor citi copiilor poezii și povești încă din primul an de viață, aceștia vor crește personalități puternice și vor dezvolta deprinderi de viață.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0