Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă la frontiera cu România: Ultimele informații din vămi

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care vor să traverseze punctele de trecere la frontiera cu România ar trebui să se informeze din timp, înainte de a porni la drum. Iată unde pot găsi informația actualizată.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. În ultimele zile, punctele de trecere a frontierei de stat sunt foarte solicitate, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră. Cel mai mare flux de persoane care au ieșit din Republica Moldova se atestă între orele 04:00 și 10:00.

Пограничная полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Cum vom trece frontiera de Crăciunul pe stil vechi: Decizia autorităților

La intrarea în țară, oamenii optează în special pentru perioada de seară a zilei, între 16:00 și 22:00. Poliția de Frontieră anunță că timpii de așteptare depășesc, în unele cazuri, 30 de minute.

„Am dispus ca în această perioadă să dea o mână de ajutor la fluidizarea traficului specialiști din sediul IGPF și Direcția regională Centru. Vă îndemn să comunicați cu călătorii, cu colegii de la Vamă, cu omologii din România pentru informare, dar și pentru a nu permite crearea unor neînțelegeri la trecerea frontierei de stat”, le-a spus subalternilor săi șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza, aflat în vizită de inspectare la unul din cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei, Leușeni.

Experți americani la frontiera Republicii Moldova: Ce vor face aceștia>>>

Șeful PF a mai dispus deschiderea tuturor pistelor de la Leușeni, în caz de necesitate. Totodată, Corneliu Groza îndeamnă călătorii, înainte de a alege un traseu pentru trecerea frontierei moldo-române, să contacteze ofițerii de gardă la linia verde a IGPF (022 259 717). O altă modalitate de informare despre starea lucrurilor în timp real este platforma online www.live.politiadefrontiera.ro

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit peste 66 de mii de traversări. Cel mai solicitat punct rămâne a fi PTF Leușeni – 13 530 de traversări.

Fluxul de știri
0