Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se descurcă un moldovean în Cosmos: Vezi povestea acestuia – Video

© AFP 2024 / NASAМассивный пояс астероидов вокруг звезды, равной по размеру Солнцу
Массивный пояс астероидов вокруг звезды, равной по размеру Солнцу - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă ai crezut că moldovenii nu pot ajunge în Cosmos, atunci ai greșit. Avem și noi eroi care lucrează pe o stație spațială, iar povestea poate fi urmărită online.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Povestea astronautului moldovean a ajuns și pe YouTube. Este vorba de eroul primului desen animat de realitate virtuală (VR) din Republica Moldova și Europa de Est - „ARIPI”. Așadar, pasionații de VR pot urmări povestea online, gratuit, chiar de astăzi.

„Filmulețul „ARIPI” relatează povestea unui astronaut moldovean, care în copilărie visa să poată zbura. De îndată ce a crescut, eroul și-a uitat visul. Dar iată că acum el a ajuns totuși să lucreze pe o stație spațială. Într-o zi, o defecțiune mică face ca stația acestuia să se prăbușească. Pentru a fi salvat, eroul va trebui să revină la visul din copilărie și să-și desfacă din nou aripile”, este precizat într-un comunicat de presă al studioului de animație.

Alexandru Ciudin - Sputnik Moldova
Desen animat educativ, copiii sunt învățați cum se produce energia regenerabilă

De la lansarea oficială, în 2019, până în prezent, „ARIPI” a primit peste 10 premii pentru cel mai bun proiect VR. A concurat cu lucrările studiourilor de animație cu renume mondial Walt Disney Animation Studios, Baobab Studios și Fable Studio și a devenit câștigătorul premiului „VR-AWARDS”.

Muzica desenului animat este semnată de Elias Tadeus, care la fel s-a ales cu premii speciale.

Pe canalul de YouTube sau pe rețelele de socializare sunt două versiuni ale desenului animat: 360 Stereo Injector, care necesită ochelari de realitate virtuală pentru a fi vizionat, dar și versiunea obișnuită 3D. 

La crearea filmulețului „Aripi”, echipa a lucrat mai bine de 3 ani.

Fluxul de știri
0