Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări majore la Eurovision 2020: Moldovenii nu vor mai putea vota

© Photo : NPO / CLEVER°FRANKEEurovision 2020
Eurovision 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Organizatorul etapei naționale Eurovision a introdus modificări la regulamentul cu privire la desfășurarea selecției naționale și desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la acest concurs.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Moldovenii nu vor mai putea vota pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concursul muzical Eurovision Song Contest.

Новый логотип Евровидение 2020 - Sputnik Moldova
Societate
A început înregistrarea la etapa națională a concursului Eurovision 2020 - Detalii

Organizatorul etapei naționale, IP Compania „Teleradio-Moldova”, a introdus modificări la regulamentul cu privire la desfășurarea selecției naționale și desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la acest concurs.

Potrivit documentului, procedura de selectare a reprezentantului țării noastre la ESC 2020 include două etape, examinarea dosarelor și audierea LIVE.

În document este precizat că modalitatea de jurizare va fi „100% juriu”.

„Juriul va vota prin intermediul buletinelor de vot care vor conţine titlurile pieselor şi numele participanților şi care vor fi personificate (pentru fiecare membru al juriului în parte) şi avizate de către membrul respectiv”, este menționat în regulament.

Învingătorul etapei respective va fi desemnat în calitate de reprezentant al Republicii Moldova la concursul Eurovision 2020. Cei care vor să-și încerce norocul sunt îndemnați să trimită dosarele până la 17 ianuarie, ora 17:00.

Eurovision 2020 se va desfăşura în Olanda, pe 12 şi, respectiv, 14 mai. Marea finală va avea loc pe 16 mai 2020.

Fluxul de știri
0