Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință la Guvern: Ce decizii vor fi luate

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi a ședinței din 3 ianuarie sunt incluse zece subiecte.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Locuitorii localităților Gîsca, Chițcani, Zahorna, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni își vor putea înregistra unitățile de transport cu numere de înmatriculare „neutre”, mai ușor.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a publicat mesajele pe care le primește în chatul privat

O decizie în acest sens ar putea fi aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri. Modificările propuse au drept scop asigurarea dreptului la traficul internațional a cetățenilor Republicii Moldova din localitățile care nu sunt sub jurisdicția Chișinăului și care circulă cu mijloace de transport înmatriculate cu „numere TN”.

Ion Chicu: Reintegrarea țării este o prioritate>>>

În ședința de astăzi, miniștrii urmează să aprobe și modificări la hotărârea de Guvern cu privire  la aprobarea Strategiei naţionale de dezvoltare a sectorului de tineret 2020 şi a Planului de acţiuni privind implementarea acesteia. Proiectul prevede, de fapt, doar acţiuni noi cu rol de completare, fără a fi operate modificări la conţinutul acţiunilor existente.

De exemplu, principalele completări la PRIORITATEA II - Serviciile pentru tineri, sunt;

  • instruirea personalului Centrelor de Tineret privind aplicarea standardelor minime de calitate în prestarea serviciilor de tineret;
  • dezvoltarea şi asigurarea sustenabilităţii serviciilor de tip outreach;
  • dezvoltarea şi prestarea serviciilor outreach tinerilor cu oportunităţi reduse, inclusiv tinerii NEET;
  • crearea spaţiilor sigure, interactive şi prietenoase tinerilor în Centrele de Tineret;
  • sprijinirea Centrelor de Tineret în implementarea planurilor de activitate şi a planurilor individuale de dezvoltare instituţională;

Premierul Ion Chicu a cerut să fie oprite crimele împotriva copiilor din Capitală>>>

Alte completări țin de dezvoltarea programelor de formare în domeniul IT, pentru împuternicirea digitală a tinerilor, inclusiv pentru tinerii cu oportunităţi reduse.

Fluxul de știri
0