Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a publicat mesajele pe care le primește în chatul privat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a decis să facă publice mesajele pe care le primește în privat.

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Mai multe mesaje pe care le-a primit prim-ministrul Ion Chicu în chatul privat au fost publicate. Toate se referă la problema probei practice a examenului pentru permis auto.

Școala auto  - Sputnik Moldova
Societate
Examinarea viitorilor conducători auto, sub lupa premierului: Ce măsuri va întreprinde

Din mesajele postate pe pagina de Facebook a premierului vedem că cetățenii sunt nemulțumiți de felul în care decurge proba practică a examenului auto, dar și de atitudinea examinatorilor.

„Soția mea, deja a 4-a oara merge la examen extern. Tot ce pot spune e că examinatorii nu se comportă cu toți elevii la fel. Se vede clar că cineva a dat mită și cineva nu. Examinatorul invoca „situație de accident” chiar dacă situația dată o provoca alt șofer iresponsabil. Noi nu cerem nimic, doar să-și facă treaba obiectiv și echidistant”, este mesajul unui cetățean nemulțumit.

Altă persoană, de această dată din Hâncești, a atras atenția asupra prețurilor exagerate care se percep la școlile auto din regiune.

„Așa prețuri la permise ca în Hâncești nu există nicăieri. Așa numitul inspector Rusu Vlad terorizează persoanele și special face în așa fel ca persoanele să pice la examene. O simplă literă în permis costă 500 de euro”, scrie cetățeanul din Hâncești.
Un alte cetățean, o altă problemă. Cea a defecțiunilor la mașinile pe care viitorii șoferi trebuie să le conducă în timpul examenelor.

„Ultima dată când am dat la Hâncești s-a defectat mașina pentru poligon și au adus-o pe cea cu care se merge în oraș. Cel mai curios era că pedala de accelerație avea joc (liuft), vitezometrul nu mergea (în codul rutier scrie că este interzisă exploatarea). Cum un începător își va da seama că nu depășește viteza de circulație? Mai verificați școlile, cum sunt poligoanele pe acolo, mai duceți instructorii pe la cursuri de calificare, ca să nu sară la bătaie”, este mesajul unui alt cetățean.

Despre mesajele pe care le primește la acest subiect, premierul spune că este un „Adevărat Klondike pentru unii”.

Fluxul de știri
0