Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să încălziți mai rapid motorul pe timp de iarnă: 6 tehnici ale șoferilor experimentați

© Flickr / Anderson SilvaВыхлопная труба автомобиля
Выхлопная труба автомобиля - Sputnik Moldova
Abonare
Află cum să încălzești rapid motorul mașinii și habitaclului pe timp de iarnă, respectând câteva tehnici ale șoferilor cu experiență.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Expertul revistei "Za rulem" (La volan - n. r.) Alexei Revin a povestit despre șase modalități de a accelera încălzirea motorului mașinii și a habitaclului pe timp de iarnă.

În primul rând, este necesară o creștere a turațiilor motorului în timpul încălzirii.

"Cu cât turațiile sunt mai mari, cu atât încălzirea este mai rapidă. Șoferul unei mașini moderne poate apăsat puțin pe accelerator pentru a lăsa motorul să funcționeze în intervalul 2000-2500 de rotații pe minut", a menționat expertul.

Viscol, polei, drum, ninsoare - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Util: Cetățenii vor fi informați în regim online despre starea drumurilor pe timp de iarnă
Pentru o încălzire mai rapidă, în cazul unei mașină cu CVT sau cu cutie „automat” clasic, includerea treptei „D” al cutiei de viteze va ajuta la accelerarea procesului. În același timp, potrivit lui Revin, în acest caz este important să nu supraîncărcați motorul rece.

"Noi întotdeauna recomandăm o încălzire de scurtă durată la turații mici (ralanti), apoi - o deplasare lentă (folosind trepte inferioare de viteză) la sarcină minimă", a explicat el.

Expertul a adăugat că timpul de încălzire a habitaclului depinde și de utilizarea corectă a încălzitorului auto.

"Dacă mașina are un motor cu capacitate mică, atunci radiatorul încălzitorului, în care suflă aer rece ca gheața la viteza maximă a ventilatorului, face ca mașina să se încălzească foarte greu", a explicat expertul, adăugând că ”în acest caz ar trebui să fie utilizată prima viteză a „sobei”.

În plus, accelerarea procesului de „dezghețare” a mașinii va ajuta sisteme suplimentare - încălzitoare autonome. Potrivit expertului, singurul dezavantaj al acestor dispozitive este riscul descărcării semnificative a bateriei în timpul utilizării.

Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Cele mai frecvente greșeli pe care șoferii le comit pe timp de iarnă

Un alt mod este de a preveni răcirea motorului după o călătorie anterioară, folosind sistemul de temperatură cu pornire automată, a declarat Revin.

"După ce motorul s-a răcit - lăsați-l să funcționeze puțin. Și așa, de câteva ori pe noapte", a adăugat el.

Potrivit expertului, factorii de mediu pot fi folosiți și pentru încălzirea mai rapidă a mașinii. Ca exemplu, el a menționat o rețea de încălzire subterană: dacă ați pus mașina în parcare direct deasupra acesteia, acest lucru vă va permite să „câștigați” câteva minute în timpul încălzirii.

Fluxul de știri
0