Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul unui permis auto la Ungheni - 4 mii de euro și un automobil

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaLa volan
La volan - Sputnik Moldova
Abonare
Epopeea permiselor de conducere continuă. Mesajele cetățenilor nemulțumiți ajung în chatul privat al premierului.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. După ce a publicat un șir de mesaje care se refereau la problema susținerii probei practice la examenele auto, premierul Ion Chicu a publicat aseară târziu noi adresări din partea cetățenilor.

Școala auto  - Sputnik Moldova
Societate
Examinarea viitorilor conducători auto, sub lupa premierului: Ce măsuri va întreprinde

Prim-ministrul spune că nici în ianuarie 2019 când explica cum se calculează salariile după formula nouă nu primea atâtea adresări de la cetățeni.

Mesajele vin de la persoane din diferite colțuri ale țării, mai exact, din toate raioanele. Un caz ieșit din comun a fost raportat de o persoană din localitatea Milești, raionul Nisporeni.

„Vă rog frumos să verificați amănunțit situația de la Ungheni unde s-a format un grup criminal care se ocupă cu șantajul, escrocherii, cămătării și alte infracțiuni deosebit de grave. Au estorcat de la o mamă a trei copii suma de 4 mii de Euro. Au impus-o să ia bani la procente și au deposedat-o de automobilul propriu”, scrie un cetățean revoltat.

Oamenii sunt foarte revoltați pentru că li se cer sume enorme pentru a putea obține permisul de conducere.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a publicat mesajele pe care le primește în chatul privat

Un alt cetățean de la Ungheni spune că în februarie se împlinesc doi ani de când are certificat de absolvire, dar permis așa și nu a reușit să obțină. O altă problemă raportată ține de programarea pentru susținerea probei practice.

„Una din probleme este programarea, care se face abia peste o lună. O lună și jumătate de la un examen la altul. O altă problemă, si cred eu cea mai mare este starea DEPLORABILĂ a automobilelor de examinare (Orhei). Așa cum la examenul de BAC scrii pe o foaie curată cred că așa trebuie să fie și automobilele, într-o stare ideală”, a mai scris un potențial deținător de permis auto.

Alte mesaje pot fi citite pe pagina de Facebook a prim-ministrului, Ion Chicu. Premierul este de părere că ceea ce se întâmplă în această sferă este un scenariu bine regizat de estorcare a banilor.

Amintim, astăzi va fi convocată ședința privind evaluarea mecanismului de susținere a  probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.
Fluxul de știri
0