Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu va inspecta centrele de examinare a conducătorilor auto

© Sputnik / Мирослав РотарьАвтошкола
Автошкола - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul a cerut să fie creat un grup de lucru care să examineze plângerile ce vizează centrele de examinare a conducătorilor auto. Ion Chicu a menționat că în luna februarie va inspecta personal unele centre de examinare pentru a evalua mersul lucrurilor.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Premierul Ion Chicu a convocat vineri, 3 ianuarie, o ședință în care au fost analizate problemele semnalate de cetățeni în procesul de susținere a examenelor pentru obținerea permisului de conducere auto.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a publicat mesajele pe care le primește în chatul privat

Prim-ministrul a cerut să fie creat un grup de lucru care să examineze plângerile ce vizează centrele de examinare a conducătorilor auto. Din grup vor face parte experți ai ministerelor Economiei, de Interne, Educației și ai Agenției Servicii Publici. De asemenea, vor fi cooptați și angajații CNA. Aceștia vor trebui să elaboreze un plan de acțiuni pentru eliminarea problemelor și obstacolelor pentru obținerea permisului de conducere.

Șeful Executivului a făcut publice câteva plângeri despre dificultățile întâlnite de persoanele care vor să obțină permis de conducere. În mare parte, mesajele de nemulțumire se referă la timpul lung de programare pentru examene, subiectivitatea inspectorilor de examinare, starea tehnică proastă a unor unități de transport de examinare.

De asemenea, în ședința convocată de premier a fost solicitată elaborarea unui mecanism de evaluare a competenței școlilor auto, sub forma unui clasament în fruntea căruia să fie clasate școlile ai căror absolvenți susțin cel mai bine probele de examinare.

Ion Chicu a menționat că în luna februarie va inspecta personal unele centre de examinare pentru a evalua mersul lucrurilor.

Fluxul de știri
0