Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Mizăm pe sprijinul FMI - Video

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și șeful misiunii FMI Moldova, Ruben Atoyan
Președintele Igor Dodon și șeful misiunii FMI Moldova, Ruben Atoyan - Sputnik Moldova
Abonare
După ce ieri premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Moldova, astăzi și șeful statului a avut o discuți ce Ruben Atoyan.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Perspectivele de colaborare a Republicii Moldova cu misiunea Fondului Monetar Internațional în Moldova au fost discutate de șeful statului, Igor Dodon, cu șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon anunță că l-a asigurat pe șeful FMI în Moldova că guvernarea de la Chișinău „va respecta cu strictețe toate angajamentele pe care și le-a asumat în raport cu partenerii externi”.

Dodon mai spune că programul actual cu FMI, care se încheie în luna martie 2020, va fi realizat. Totodată, președintele scrie că „la baza acțiunilor întreprinse de noua guvernare vor sta interesele naționale ale Republicii Moldova, protejarea agenților economici autohtoni și susținerea socială a păturilor social-vulnerabile”.

Va prelungi sau nu Moldova programul cu FMI: Ce spune Guvernul>>>

De cealaltă parte, reprezentantul FMI a menționat că implementarea consecventă de către Republica Moldova a reformelor inițiate și realizarea memorandumului cu FMI vor constitui cel mai bun semnal pentru partenerii externi.

Fluxul de știri
0