Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dosarele de rezonanță, urmărite pe internet

Abonare
Evoluțiile dosarelor de corupție de rezonanță vor putea fi urmărite pe site-ul Guvernului. Premierul Ion Chicu a cerut crearea unei rubrici pe pagina web a Cabinetului de Miniștri.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Șeful Executivului vrea ca opinia publică să fie informată în regim online despre evoluțiile dosarelor de corupție de rezonanță, astfel încât să existe o supraveghere a înfăptuirii actului de justiție.

Cadou - Sputnik Moldova
Societate
Ce riști dacă oferi cadouri profesorilor de Revelion: Precizări de la CNA

„Am văzut o sumedenie de rețineri în flagrant ale funcționarilor de stat, procurori, avocați, vameși, polițiști, alții de prin primării, dar despre finalitatea acestor cazuri nu se știe multe. Mă îndoiesc că măcar zece la sută dintre aceste cazuri au vreo finalitate. Este domeniul de activitate al procurorilor și CNA, dar noi și cetățenii vrem să știm cum evoluează aceste cazuri, vrem să știm care este finalitatea”, a mai menționat premierul.

Instrumentul interactiv va fi funcțional din 15 ianuarie, iar vizitatorii site-ului vor putea vedea stadiul fiecărui dosar de rezonanță. Potrivit datelor oferite de Centrul Național Anticorupție, în 2019 au fost pornite peste 1400 de cauze penale.

Fluxul de știri
0