Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum sunt vândute valorile statului

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Финансов
Министерство Финансов - Sputnik Moldova
Abonare
Cererea pentru achiziția Valorilor Mobiliare de Stat este în creștere. Ministerul Finanțelor anunță că în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020 a organizat șase licitații a VMS, în cadrul unora cererea investitorilor, depășind oferta de aproximativ șase ori.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Potrivit Ministerului Finanțelor, ultimele licitații de plasare a Valorilor Mobiliare de Stat au atestat un interes sporit. Cererea sporită din partea investitorilor a avut ca efect micșorarea ratelor dobânzii la toate tipurile de Valorilor Mobiliare de Stat și a ajuns în medie la 5,68 la sută, în scădere cu aproximativ un punct procentual față de licitațiile din luna noiembrie 2019.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Altfel de taxare: Ce propune Ministerul Finanțelor

Potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor, reducerea ratelor dobânzii la VMS va avea efect pozitiv asupra cheltuielilor bugetului de stat suportate pentru deservirea datoriei de stat.

Mai mult, Ministerul Finanțelor anunță că va monitoriza în continuare situația pe piața valorilor mobiliare de stat și va gestiona portofoliul datoriei de stat în vederea reducerii riscurilor asociate și obținerii unei structuri optime ale acestuia, ținând cont de raportul cost-risc.

Fluxul de știri
0