Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Problema deșeurilor în Moldova: Iată ce a decis Guvernul - detalii

© SputnikTomberoane cu gunoi în Chișinău
Tomberoane cu gunoi în Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Problema evacuării și stocării deșeurilor a fost pusă pe tapet de premierul Chicu, chiar în debutul anului. Șeful Cabinetului de miniștri a chemat la raport responsabilii din domeniu pentru a identifica un mecanism viabil de evacuare a gunoiului.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a cerut crearea unei instituții publice naționale care să fie responsabilă de gestionarea procesului de colectare și prelucrare a deșeurilor.

Мусор, gunoi - Sputnik Moldova
Societate
Munți de gunoi și râuri care dispar: În unele raioane, oamenii au găsit soluția

Mai mult, premierul a cerut ministrului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului să lanseze un dialog cu partenerii de dezvoltare pentru a identifica oportunitățile existente de asistență.

Premierul a calificat problema deșeurilor solide una gravă care nu mai poate fi ignorată.

”Obiectivul urmărit este să identificăm condițiile în care modelul de organizare a procesului de colectare și procesare a deșeurilor solide va fi unul sustenabil”, a mai menționat Chicu.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Republica Moldova este divizată în opt regiuni de management al deșeurilor solide. Pentru trei dintre acestea au fost realizate studii de fezabilitate, care oferă informație despre infrastructura și echipamentele necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide. În același timp, s-a constatat faptul că la nivel național există 1047 de depozite de deșeuri solide neautorizate.

Fluxul de știri
0