Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacerile din intravilan ar putea fi înregistrate ca gospodării țărănești

© Sputnik / Igor Ageyenko / Accesați arhiva multimediaSeră
Seră - Sputnik Moldova
Abonare
Antreprenorii mici solicită eliminarea constrângerilor la înregistrarea gospodăriilor țărănești. Aceștia vor afaceri lângă casă.

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Persoanele care dispun doar de lotul de teren de pe lângă casă și vor să-și deschidă o afacere cer ca să aibă posibilitatea să-și înregistreze businessul drept gospodărie țărănească.

Iurie Gotișan - Sputnik Moldova
Va fi mai bine sau nu - Ce așteaptă mediul de afaceri de la Guvern în anul 2020

În prezent legea nu permite acest lucru - Gospodăriile Țărănești pot fi înregistrate doar în baza deținerii terenurilor agricole din extravilan.

Antreprenorii consideră că această prevedere este lipsită de sens și îi împiedică să-și deschidă o afacere mică și să muncească acasă.

În cadrul unei ședințe a Consiliului Economic, reprezentanții ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului au declarat că înregistrarea gospodăriilor țărănești, dezvoltate pe loturile de lângă casă ar duce la crearea afacerilor care presupun deșeuri animale și folosirea substanțelor chimice în imediata apropierea a locuitorilor urbei. Aici este vorba în special de ferme de păsări și animale, sau sere de plante agricole sau decorative.

Responsabilii de domeniu urmează să elaboreze o Analiză a Impactului de Reglementare pe marginea acestui subiect. Aceasta va echilibra riscurile în selectarea soluțiilor de eliminare a constrângerilor pentru antreprenori.

Fluxul de știri
0