Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi mai bine sau nu - Ce așteaptă mediul de afaceri de la Guvern în anul 2020

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Gotișan
Iurie Gotișan - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul economic Iurie Gotișan consideră că în anul 2020 autoritățile din Moldova vor trebui să dea un semnal puternic mediului de afaceri. Este vorba de un cadru legal simplu, un singur regim vamal și de impozitare și de politici care să încurajeze inovarea.
Va fi mai bine sau nu - Ce așteaptă mediul de afaceri de la Guvern în anul 2020

Iurie Gotișan s-a referit la recentul Forum Economic „Pro-business”, care a avut loc la Chișinău, acolo unde s-a vorbit despre importanța unui dialog direct între guvernare și mediul de afaceri.

Expertul spune că în anul 2020 Guvernul va trebui să dea un semnal puternic businessului, iar pentru buna funcționare a mediului de afaceri  este nevoie de un cadru legal și de reglementare simplificat.

Întreprindere, producerea automobilelor - Sputnik Moldova
Jos birocrația: Facilități la crearea, menținerea și închiderea afacerii

„Sunt necesare câteva elemente de bază, adică o formulă de referință după care activează economiile statelor prospere. Un cadru legal și de reglementare simplificat. Noi suntem buni la întocmit legi și regulamente, avem o inflație legislativă, aș spune, de aceea avem nevoie de un cadru normativ clar. Un alt aspect ține de un singur regim vamal și de impozitare corporativă și, trei, un simplu cadru de politici care să încurajeze inovarea, să promoveze competitivitatea și să faciliteze dezvoltarea economică. Toate aceste aspecte vor fi cruciale pentru mediul de afaceri în anul 2020”, a precizat Iurie Gotișan.

Recent la Chișinău s-a desfășurat  Forumului Economic ”Dialog Pro-Business”. În cadrul reuniunii, șeful statului, Igor Dodon, a prezentat cinci inițiative prezidențiale menite să îmbunătățească condițiile de activitate pentru mediul de afaceri din țară.

Fluxul de știri
0