Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dansatorii moldoveni s-au clasat pe locul 5 în ratingul mondial – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2019, Republica Moldova s-a clasat pe locul 5 din top 38 de țări după rezultatele obținute în cadrul campionatelor europene și mondiale de dans.
Dansatorii moldoveni s-au clasat pe locul 5 în ratingul mondial – detalii

Anul 2019 a fost de bun augur pentru dansatorii  moldoveni. Victoria Basiul, președinta Federației Dansului Modern și de Estradă din Republica Moldova, spune că anul ce a trecut a fost un an cu adevărat reușit, iar echipele de dansatori din țara noastră au obținut rezultate deosebite.

"Am reușit să ne clasăm după rezultatele mondiale pe locul 5 din 38 de țări. Este un rezultat foarte frumos în ratingul mondial", a declarat ea.

Victoria Basiul a remarcat că în noul an, în 2020, dansatorii își propun să atingă noi culmi ale succesului, iar pentru acest lucru va fi nevoie de mai multă muncă și perseverență.

"În 2020 ne dorim să fim în top 3 în ratingul mondial. Sunt convinsă că dansatorii moldoveni sunt printre cei mai puternici concurenți", a menționat Basiul.

Mai mult, în noul an, echipa de dansatori care va participa la campionatele europene și mondiale de dans va fi mult mai mare.

"Anul acesta vor participa maeștri în sport și maeștri internaționali care au făcut o pauză de doi ani. Vom avea o echipă formată din dansatori adulți. Din cei 12 dansatori, 7 sunt plecați peste hotare. În 2020 vor reveni acasă și vor participa la campionatul Mondial din Spania pentru Moldova", a menționat Victoria Basiul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0