Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O subdiviziune a Poliției ar putea să dispară: Vezi ce s-a întâmplat

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratu general al poliției
Inspectoratu general al poliției  - Sputnik Moldova
Abonare
O ședință matinală a avut loc astăzi la Guvern. Prim-ministrul Ion Chicu i-a convocat pe vicepremierul Serghei Pușcuța și ministrul de Interne Pavel Voicu.

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Presiunile asupra mediului de afaceri din partea unor subdiviziuni ale Inspectoratului General de Poliție trebuie eliminate. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei ședințe convocate în această dimineață, la ora 7:00. Prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru, care va avea sarcina să evalueze cadrul legal național ce reglementează competențele și atribuțiile Poliției.

Премьер созвал заседание - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu a cerut să fie oprite crimele împotriva copiilor din Capitală

Grupul condus de vicepremierul Serghei Pușcuța, până la 15 februarie, trebuie să vină cu propuneri în scopul reorganizării sau chiar lichidării subdiviziunii responsabile de controlul agenților economici. De astfel de controale este responsabilă poliția economică, despre lichidarea căreia se vorbește de mai mult timp. 

Consilierul pe comunicare al Guvernului, Vitalie Dragancea, a comunicat pentru Sputnik Moldova că prin această reorganizare se înțelege transferul acestei structuri din rândul organelor de forță, cel mai probabil, către Ministerul Finanțelor. Mai mult, persoanele responsabile de controalele agenților economici vor fi instruite și susținute ca să nu-și piardă locurile de muncă.  

Ion Chicu: Reintegrarea țării este o prioritate>>>

Prin această acțiune, Guvernul dorește să excludă cazurile de aplicare exagerată a atribuțiilor de către unele subdiviziuni ale Inspectoratului General de Poliție în cadrul controalelor agenților economici și să elimine presiunile mediului de afaceri.

Șeful Executivului a solicitat conducerii MAI o monitorizare riguroasă a activității subdiviziunilor IGP și o informare publică eficientă despre principiile de care se conduce în prezent Ministerul Afacerilor Interne.

Fluxul de știri
0