Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu a cerut să fie oprite crimele împotriva copiilor din Capitală

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaПремьер созвал заседание
Премьер созвал заседание - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu este revoltat de faptul că abaterile în domeniul alimentației publice nu contenesc, cerându-i primarului general al Capitalei, Ion Ceban, să lămurească această situație.

CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Premierul Ion Chicu a postat un mesaj tranșant pe pagina sa de Facebook, în care îl atenționează pe primarul Chișinăului că, în cazul descoperirii unor abateri în alimentația copiilor din grădinițe, le va servi personal angajaților Primăriei ”pește cu viermi”.

”Dle Primar General al Chișinăului, după cum am discutat joi, orice eventual “peste cu viermi” de pe masa micuților in 2020, va fi servit personal de mine șefilor de la Primărie, responsabili de achiziții publice. Crimele împotriva copiilor trebuie să rămână în trecut”, a scris Chicu, menționând că acest lucru nu se referă doar la responsabilii din municipiu.
Atenționarea premierului vine în contextul în care Agenția Achiziții Publice a emis un comunicat de presă în care s-a arătat îngrijorată de faptul că abaterile în domeniul alimentației publice nu contenesc, în pofida penalităților și atenționărilor. 
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Pește de proastă calitate importat în Moldova: Ce soluție propune ANSA - Video

”Au fost depistate mai multe abateri grave în procesul de aprovizionare cu produse alimentare a instituțiilor de învățământ școlare precum și cele preșcolare. (...) Deși au fost aplicate mai multe penalități operatorilor economici care au livrat produse alimentare necalitative, inclusiv au fost incluși în lista de interdicție, se constată faptul că aceștia continuă să aibă relații contractuale cu instituțiile statului prin intermediul unor companii recent create în acest sens”, se menționează în comunicatul Agenției Achiziții Publice. 

În context, instituția reiterează că autoritățile contractante urmează să întreprindă măsuri îndreptate spre remedierea acestei probleme. Cu alte cuvinte, contractele de achiziție publică vor fi atribuite unor operatori economici care pot dovedi o experiență corespunzătoare în acest domeniu precum și nu au admis abateri profesionale.

Fluxul de știri
0