Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare am avea alegeri: Iată care sunt

© Sputnik / Yana ZaharovaДень вина в Гагаузии
День вина в Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Date surprize au fost prezentate astăzi de Centrul de Investigații Sociologice CBS-AXA, sondajul fiind realizat la comanda Institutului de Politici Publice. Care sunt cele două partide cu cele mai mari șanse la prezidențiale.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat ar ajunge în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Informația este cuprinsă în cadrul Barometrului Opiniei Publice realizat de Centrul de Investigații Sociologice CBS-AXA pentru Institutul de Politici Publice.

Maia Sandu și Andrei Năstase de ziua comemorării deportaților  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu nu mai are susținerea lui Andrei Năstase la prezidențiale

Potrivit studiului realizat în ultimele săptămâni din luna decembrie, partidul condus de Andrei Năstase, PPDA nu ar accede în Legislativ în cazul în care săptămâna viitoare am avea alegeri parlamentare.

Totodată, candidații propuși de PSRM și PAS ar avea cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din 2020, mai arată Barometrul.

Astfel, pentru un președinte socialist ar vota 23,58% dintre cei chestionați, iar pentru un reprezentant PAS și-ar exprima încrederea 17,55%.

Dintre cei care au participat la sondaj, 6,02% și-ar da votul pentru un candidat la președinție al democraților și doar 2,73% pentru unul al PPDA. Pentru un candidat propus de PN - 2,54%, PCRM - 2,32% etc. Cifra celor indeciși, care nu știu pentru cine să voteze este de aproape 40%.

Герб Молдавии - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Republica Moldova merge în direcție greșită

Studiul arată că moldovenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon - 37% și în Maia Sandu - 30%. De încrederea a 26% dintre respondenți se bucură Ion Ceban și Zinaida Greceanîi. Cei doi politicieni sunt urmați de Vladimir Voronin și Renato Usatîi, în care au încredere aproximativ 20%. Andrei Năstase scade sub pragul de 20% al încrederii cetățenilor față de un politician.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 -23 decembrie, pe un eșantion de 1 987 de respondenți. Marja de eroare este de 3%.

Fluxul de știri
0