Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Republica Moldova merge în direcție greșită

© Sputnik / Miroslav RotariГерб Молдавии
Герб Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
La 100 de zile da la instaurarea noii guvernări în țara noastră, cetățenii devin tot mai dezamăgiți de cum decurg lucrurile în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Potrivit celui mai recent sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, doar puțin peste 20% din cei chestionați sunt mulțumiți de activitatea actualei guvernări, 23% nu prea mulțumiți, iar peste 33% nu sunt nici mulțumiți, nici nemulțumiți.

Același sondaj arată că 33,5% din cetățeni cred că Guvernul condus de Maia Sandu este în stare să schimbe lucrurile în țară. Totodată, 32,4% spun că Executivul nu ar prea face față lucrurilor.

Mai mult, peste 60% din cetățenii Republicii Moldova cred că în țara noastră lucrurile merg într-o direcție greșită.

Întrebați despre modul în care lucrează democrația în Republica Moldova, peste 40% din cetățeni nu sunt prea satisfăcuți și doar 18,6 din cei chestionați au un răspuns pozitiv.

Chiar și așa, moldovenii sunt optimiști. Cea mai mare parte dintre participanții la sondaj cred că peste un an, ei și familiile lor vor trăi mai bine.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1180 de persoane din 88 de localități ale Republicii Moldova și are o marjă de eroare de + - 3%.

Fluxul de știri
0