Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii revin masiv acasă: Cea mai aglomerată zi la frontiera de stat

© Photo : Facebook / Sergiu BucataruANTA, SFS și IGPF au efectuat acțiuni ample de control la punctul de trecere a frontierei de stat "Leușeni"
ANTA, SFS și IGPF au efectuat acțiuni ample de control la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Forfotă mare la frontiera de stat – moldovenii revin acasă pentru sărbători, dar sunt mulți și cei care se deplasează peste hotare.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Serviciile de frontieră activează în regim sporit în această perioadă. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost sâmbătă, 28 decembrie 2019, anunță Poliția de Frontieră. Au fost înregistrate 65 045 traversări persoane și 14 820 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane a fost consemnat un număr mai mare al trecerilor cetățenilor moldoveni – 35 736 traversări, dintre care 18 840 treceri pe direcția intrare.

Totodată, în perioada 23 - 29 decembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 405 169 traversări, dintre care un număr mai mare – 226 492 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 93 067 traversări.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Anunț important făcut de autorități: Cum vom trece frontiera de stat de sărbători

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 50% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Autoritățile iau măsuri suplimentare menite să fluidizeze traficul transfrontalier și să nu admită creșterea timpilor de așteptare în punctele de trecere.

Este vorba de suplimentarea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control; folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate, implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”; deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe piste libere sau a Corpului Diplomatic; menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători; intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport; intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine etc.

Poliția de Frontieră informează că la ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Fluxul de știri
0