Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Reintegrarea țării este o prioritate

CC BY 2.0 / Taco Witte / Tiraspol, TransnistriaTransnistrien
Transnistrien - Sputnik Moldova
Abonare
O ședință a Comisiei Guvernamentale pentru Reintegrare a avut loc în această dimineață. Ședința a fost prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 30 dec – dec. Libertatea de circulație în Zona de Securitate rămâne o prioritate a actualei guvernări. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Reintegrare prezidată de premierul Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu, în vizită la Basarabeasca: Ce indicații au primit șefii CFM

Printre chestiunile primordiale care se înscriu în procesul de negociere, reglementare și promovare a politicilor de reintegrare este și situația cu privire la sediile școlilor din stânga Nistrului, armonizarea procedurilor, tarifelor vamale și a celor fiscale, dar și drepturile omului.

Ion Chicu și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că această comisie nu s-a întrunit în ședință mai mult de un an.

 „Reintegrarea țării e prioritate și vă rog să asigurați funcționarea eficientă a grupurilor de lucru sectoriale și să nu admiteți mimarea proceselor”, a declarat Ion Chicu în debutul ședinței.

În context a fost luată decizia ca aceste ședințe să aibă loc lunar pentru a determina progrese pe fiecare dintre prioritățile adoptate, cum ar fi extinderea serviciilor publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană și apărarea drepturilor omului, controlul comun al frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean (Kuciurgan – Pervomaisc), măsuri de sprijinire a comerțului între părți și de promovarea exporturilor, dar și unele proiecte de infrastructură precum reabilitarea drumului „Chișinău – Odesa”, inclusiv podul „Gura Bîcului -  Bîcioc”.

Fluxul de știri
0