Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar pentru 30 decembrie: Ce se întâmplă cu euro și dolarul

© Sputnik / Miroslav Rotaricurs valutar
curs valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul valutar pentru 30 decembrie - iată ce se întâmplă cu euro și dolarul.

CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Leul s-a depreciat ușor în raport cu moneda unică europeană, iar în cazul dolarului tendința este diametral opusă. 

Banca Națională a stabilit, pentru astăzi, un curs oficial de 19 lei și 20 de bani pentru un euro și 17 lei și 23 de bani pentru un dolar american. O hrivnă ucraineană costă 72 de bani, un leu românesc - 4.01 lei, iar o rublă rusească - 27 de bani.

Euro este cu 5 bani mai scump decât în weekend, iar dolarul american - cu 5 bani mai ieftin. 

Люди в городе - Sputnik Moldova
Lovitură pentru moldovenii reveniți acasă de sărbători: Evoluțiile pe piața valutară

Joi, casele de schimb valutar și băncile au stabilit un curs extrem de jos la cumpărarea monedei unice europene: de la 19 lei și zero bani la 19 lei și 6 bani – atât au  oferit acestea la cumpărarea unui euro de la oameni. Este o tendință specifică pentru această perioadă a anului, când moldovenii stabiliți peste hotare revin acasă. 

Pentru că această depreciere a euro înainte de sărbători se repetă an de an, mulți dintre conaționalii noștri din această categorie au convingerea că operatorii de pe piața valutară recurg la înțelegeri de cartel și speculații pentru a le lua ieftin euro cu care ei vin din Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0