Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creditele fără dobândă sunt un mit? De ce a fost amendată o companie de microfinanțare

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Afirmația potrivit căreia clienții pot contracta un credit pentru o perioadă determinată fără dobândă s-a dovedit a fi falsă.

CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. O companie de microfinanțare din Moldova a fost amendată pentru răspândirea publicității false.Despre asta a anunțat într-un comunicat de presă Serviciul Fiscal de Stat.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Moldovenii - record la credite: Ce înseamnă aceasta și ce fac oamenii cu banii

Publicitatea falsă a fost descoperită de către Consiliul Concurenței, care au atribuția de a fixa abaterile în acest domeniu. 

Compania a ajuns în vizorul Consiliului Concurenței, după ce a publicat pe internet publicitate despre acordarea împrumuturilor fără dobândă. După ce un angajat al Consiliului a contactat firma de microfinanțare, a aflat că împrumuturile sunt acordate cu o dobândă de 1,5% din valoarea creditului. 

Consiliul Concurenței a întocmit un proces verbal și a amendat compania cu 12 mii de lei pentru răspândirea informației false. 

Fluxul de știri
0