Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Turcia

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru moldovenii stabiliți în Turcia, care dețin permise de conducere moldovenești. Ce se întâmplă din 2020.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Permisele moldovenilor stabiliți în Turcia vor fi convertite în permise turcești.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu permise de conducere DL 2015 vor putea circula liber prin Italia

Semnarea unui acord cu Turcia privind convertirea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere a fost aprobată în ședința Cabinetului de Miniștri.

Potrivit Acordului, „părțile vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere neprovizorii şi valabile, emise de Autorităţile competente ale celeilalte părţi, în conformitate cu normele proprii naţionale, pentru titularii permiselor de conducere, care obţin reşedinţa pe teritoriul statului propriu.”

Titularul permisului de conducere obține dreptul să-şi convertească permisul fără a susţine examene teoretice şi practice.

Documentul se preconizează a fi semnat în cadrul vizitei în Republica Turcia a Preşedintelui Republicii Moldova, dl Igor Dodon, preconizată pentru 30 decembrie 2019.

Fluxul de știri
0