Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În sfârșit va deveni clar: Cum vom afla numărul real al populației

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Național de Statistică anunță că a lansat un proiect de modernizare a colectării datelor statistice despre populație.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Autoritățile își propun să revizuiască numărul populației pentru perioada 2014-2019, aplicând o nouă metodă de calcul. 

Corneliu Popovici - Sputnik Moldova
Află ce populație va avea Republica Moldova în 2035

Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul locuitorilor va fi stabilit în funcție de ”reședință obișnuită”, adică de locul în care o persoană a trăit preponderent în ultimele 12 luni, indiferent de absențele temporare. 

Proiectul care va dura doi ani este susținut de Fondul ONU pentru Populație și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Scopul acestuia este de a revizui numărul populației pentru perioada 2014-2019, în funcție de vârstă și sex în fiecare localitate a țării.

În cadrul aceluiași proiect, Birioul Național de Statistică va estima și migrația internă și migrația internațională, în baza datelor Agenției Servicii Publice despre schimbarea domiciliului și în baza datelor despre traversarea graniței de către persoanele fizice, oferite de Poliția de Frontieră. 

Фонтан  - Sputnik Moldova
Populația Moldovei va scădea dramatic: Prognozele sumbre ale ONU și demografilor locali

Tot în cadrul proiectului, instituția va beneficia de suport tehnic în modernizarea infrastructurii și echipamentului electronic utilizat pentru noua modalitate de colectare și procesare a datelor. 
Valoarea proiectului este de peste 560.000 de dolari.

Amintim că în luna iulie a acestui an, Biroul Național de Statistică a prezentat numărul revizuit al populației Republicii Moldova pentru perioada 2014-2018. Astfel, pentru anul 2018, numărul populației cu reședință obișnuită în țară a constituit 2,68 milioane de persoane, iar migrația netă internațională a constituit minus 48,6 mii de persoane.

Fluxul de știri
0