Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă din nou prețul pentru electricitate

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis micșorarea prețului pentru energia electrică livrată locuitorilor din nordul Republicii Moldova. Astfel, curentul produs de „CET-Nord” va avea un tarif de un leu și 62 de bani pentru un kWh.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi un nou tarif pentru energia electrică produsă de Centrala Electrică de Termoficare-Nord.

Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, reacție dură la decizia ANRE: Încercare de destabilizare a situației în țară

Moldovenii din regiunea de nord a țării vor plăti cu 7,6 bani mai puțin pentru curentul electric, adică un leu și 62 de bani pentru un kWh.

În cadrul aceleași ședințe a fost luată decizia de a reconfirma tariful pentru căldura produsă de aceeași centrală. Preț stabilit de reglementator este de 1 220 de lei pentru o gigacalorie.

Ultimele schimbări de prețuri pentru energia electrică au avut loc în luna august. Atunci, tariful pentru energia livrată de Premier Energy a fost majorat cu 10, ajungând la o cotă de un leu și 89 de bani pentru un kilowatt oră. Moldovenii din nordul țării au avut parte de scumpire cu 29 de bani, având cel mai mare tarif – doi lei și 23 de bani. Noul tarif va intra în vigoare în data publicării deciziei în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0