Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Șantaj și dezinformare: Cum vor lupta SUA împotriva influenței rusești

Abonare
Pentagonul consideră că Rusia intenționează să intervină în alegerile prezidențiale americane din 2020.

Pentru a proteja procesul de vot împotriva influenței externe, oficialii militari americani au dezvoltat o strategie a războiului informațional. Tactica purtării unui astfel de război include atacuri ale hackerilor, dezinformarea și dezvăluirea datelor confidențiale ale oamenilor de afaceri și oficialilor ruși care, în opinia lor, ar putea să intervină în procesul electoral.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Rusia nu tinde spre o confruntare cu SUA, dar va răspunde adecvat la atacuri

Astfel, influențând activitatea autorităților ruse și apelând la șantaj deschis, SUA doresc să se protejeze de implicarea în afacerile sale interne.

Moscova a negat însă în mod repetat toate acuzațiile, Iar noile suspiciunile nu pot să provoace acum decât un zâmbet sarcastic.

Autoritățile americane nu au putut demonstra dacă Rusia ar fi influențat rezultatul scrutinului precedent.

Totuși, acest lucru nu le-a împiedicat să impună sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupuse ingerințe în procesul electoral, iar în 2018, în timpul alegerilor în Congres, forțele militare cibernetice au efectuat chiar mai multe atacuri asupra serviciilor de internet rusești

Putem spune că, acuzând și demonizând pe nedrept Rusia, elitele americane luptă astfel pentru putere și încearcă să ascundă problemele interne

Fluxul de știri
0