Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia nu tinde spre o confruntare cu SUA, dar va răspunde adecvat la atacuri

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, afirmă că Moscova este deschisă să găsească soluții la probleme importante pentru Rusia și SUA, cât și pentru întreaga lume.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Rusia nu urmărește confruntarea cu Statele Unite, dar va răspunde în mod adecvat la atacurile agresive ale Washingtonului, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru RIA Novosti.

"Privim perspectivele dialogului ruso-american în mod realist, în special pe fundalul situației politice interne dificile din Statele Unite și a viitoarelor alegeri prezidențiale. Ultimii pași neprietenești ai Washingtonului sunt dovezi clare în acest sens. În ceea ce ne privește, vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura propria securitate și interesele cetățenilor ruși și a businessului, pentru a răspunde în mod adecvat la atacurile agresive. În același timp, noi înșine nu tindem spre o confruntare", a precizat Lavrov.

Potrivit ministrului rus de Externe, Moscova este deschisă să găsească soluții la probleme importante pentru SUA și Rusia, cât și pentru întreaga lume.

"Propunerile noastre pentru stabilirea cooperării în diferite domenii rămân valabile. Multe dintre ele pot fi implementate în viitorul apropiat - de exemplu, lansând, după cum au convenit președinții, activitățile consiliilor de experți și consultanță în afaceri", a spus Lavrov.

Oficialul a adăugat că celelalte propuneri ale Moscovei includeau schimbul de scrisori care garantează neimplicarea în afacerile interne ale celeilalte părți, începutul unui dialog cu privire la problema securității cibernetice care îngrijorează Statele Unite, o declarație comună privind inadmisibilitatea războiului nuclear, o extindere a Tratatului START, un moratoriu privind desfășurarea Tratatului INF și alte măsuri pentru consolidarea stabilității strategice. 

Fluxul de știri
0