Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția MAE de la Moscova la prelungirea sancțiunilor de către UE

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
MAE de la Moscova este dezamăgit de prelungirea sancțiunilor antirusești și consideră că UE a ratat oportunitatea de a îmbunătăți relația cu vecinul său estic.

BUCUREȘTI, 26 dec – Sputnik. Moscova este dezamăgită de noua prelungire a sancțiunilor antirusești de către Uniunea Europeană, Bruxellesul a ratat oportunitatea de a avansa pe calea însănătoșirii relațiilor cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Мария Захарова отвечает в прямом эфире на вопросы журналистов - Sputnik Moldova
Rusia
MAE al Rusiei a trimis un mesaj Tallinului în legătură cu presiunile asupra Sputnik
“Suntem dezamăgiți de politica UE în ceea ce privește prelungirea măsurilor restrictive sectoriale, a sancțiunilor împotriva țării noastre. Anume din această perspectivă tratăm decizia Consiliului UE din 19 decembrie a acestui an. Uniunea Europeană, din păcate, a ratat oportunitatea de a merge pe calea însănătoșirii relațiilor cu cel mai mare vecin de pe continent”, a spus Zaharova joi în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, astăzi a devenit tot mai evident că instrumentele sancțiunilor unilaterale nu funcționează.

Pe 19 decembrie, Consiliul UE a aprobat prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei pe o jumătate de an – până pe 31 iulie 2020. Măsurile luate vizează sectorul financiar, energetic și de apărare, precum și sfera mărfurilor cu destinație dublă. Sancțiunile sunt motivate de Consiliul European, din martie 2015, de “nerealizarea acordurilor de la Minsk”.

Fluxul de știri
0