Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE al Rusiei a trimis un mesaj Tallinului în legătură cu presiunile asupra Sputnik

© Sputnik / Владимир ТрефиловМария Захарова отвечает в прямом эфире на вопросы журналистов
Мария Захарова отвечает в прямом эфире на вопросы журналистов - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt MAE, Maria Zaharova, a expus poziția diplomației ruse față de presiunea exercitate de autoritățile Estoniei asupra agenției Sputnik.

BUCUREȘTI, 25 dec – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, consideră că respingerea de către Tallinn a recomandărilor reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, în legătură cu agenția Sputnik Estonia, reprezintă „un semnal îngrijorător”.

Экстренный саммит ЕС по Brexit - Sputnik Moldova
Rusia
Premierul estonian nu este la curent cu situația jurnaliștilor de la Sputnik Estonia

“Considerăm că este inacceptabil și absolut neîntemeiat calificarea biroului agenției drept “unitate de operațiuni informative”. Odată în plus, partea estoniană respinge agenției, acreditată în țară în conformitate cu normele existente și cu o activitate conformă standardelor jurnalistice, dreptul de a se considera instituție de presă”, se menționează în răspunsul oferit Mariei Zaharova la întrebarea legată de situația din jurul Sputnik Estonia.

Reprezentantul diplomației ruse a subliniat că în cazul în care oficialitățile de la Tallinn dispun de dovezi că activitatea agenției de presă nu corespunde obiectivelor declarate, atunci trebuie să le facă publice.

“Dacă nu există astfel de dovezi, atunci trebuie să-și ceară scuze pentru defăimare. Acțiunile Estoniei reprezintă o provocare împotriva instituțiilor de presă rusești, o subminare a normelor internaționale cu privire la activitatea jurnalistică cu scopul erodării statutului ei de mijloc de informare în masă și transformarea ei într-o țintă a presiunilor politice”, a conchis Zaharova.

Fluxul de știri
0