Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Număr record de accidente timp de 24 de ore: Trei persoane și-au pierdut viața - Detalii

Abonare
Statistici sumbre vin de la Inspectoratul General al Poliției. În ultimele 24 de ore, s-a produs un număr record de accidente, soldate cu mai multe victime. Iată câte persoane au avut de suferit.

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. În ultimele 24 de ore, trei persoane au murit, iar alte 17 au suferit diverse traumatisme, după ce mașinile în care se aflau au fost implicate în accidente rutiere. 

În total, în toată țara s-au înregistrat 15 accidente. Trei femei au decedat pe loc, iar un minor se află în stare gravă la spital. Toți patru implicați în accidente rutiere în calitate de pietoni. 

Троллейбус - Sputnik Moldova
Accidente
Grav accident rutier cu implicarea unui troleibuz: Un copil a avut de suferit - Foto

Primul accident s-a produs în apropiere de satul Ciocâlțeni din raionul Orhei. O femeie de 64 de ani a decedat, după ce a fost lovită în plin de o mașină chiar pe trecerea de pietoni.

Un alt caz tragic s-a produs pe șoseaua Bălți-Florești, în apropierea orașului Biruința. Un automobil marca BMW a lovit în plin o femeie în vârstă de 41 de ani, care a decedat pe loc, din cauza leziunilor incompatibile cu viața.

O altă femeie, de 47 de ani, a murit după ce a fost lovită de un automobil marca Audi, condus de un șofer în stare de ebrietate. Accidentul s-a produs în satul Iezărenii Vechi din raionul Sîngerei.

În cel de-al patrulea caz, un băiat de 12 ani din raionul Edineț a ajuns la spitalul din Briceni în stare gravă, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe marginea carosabilului împreuna cu alți doi minori. Băiatul a venit la rude în satul Caracușenii Vechi, raionul Briceni. Șoferul automobilului s-ar fi deplasat cu viteză excesivă și în stare de ebrietate.

Polițiștii atenționează că riscul de producere a accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor crește în perioada rece a anului, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, a vizibilității reduse, a iluminării stradale slabe sau inexistente și, nu în ultimul rând, din cauza șoferilor și pietonilor grăbiți sau neglijenți.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției le recomandă pietonilor să poarte haine de culori deschise pe vreme rea sau pe întuneric pentru a putea fi ușor observați de către conducătorii auto.

Iată ce le mai recomandă oamenii legii:

  • să nu se deplaseze pe partea carosabilă a drumului, dar în stații sau pe spațiile destinate pietonilor;
Serviciul 112 - Sputnik Moldova
Societate
Grav accident de circulație în Capitală: La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe
  • să nu traverseze strada în fugă, prin față sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații;
  • să traverseze drumurile publice numai după ce s-au asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.
  • Oamenii legii au câteva recomandări și pentru șoferi: 

    • să ofere prioritate pietonilor și să fie prudenți la drum în special în perioada rece a anului, când condițiile meteo nefavorabile sporesc riscul accidentării;
    • să acorde prioritate pietonilor care traversează strada, să reducă viteza și să conducă cu vigilență în locurile amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuare;
    • să nu staționeze în zona trecerii de pietoni pentru a nu bloca vizibilitatea celorlalți șoferi.
    Fluxul de știri
    0