Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu întreprinderile de stat – Iată ce intenții are premierul Chicu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful biroului BERD în Republica Moldova
Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful biroului BERD în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Unele companii de stat trebuie privatizate. De aceasta părere este premierul Chicu, în opinia căruia statul trebuie să facă politici, iar afacerile să fie lăsate pe seama businessului.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu este de părere că statul nu trebuie să facă afaceri, ci să creeze condiții bune pentru business.

Premierul Chicu la Mărculești - Sputnik Moldova
Mărculești: Încă un aeroport în Moldova - Când va fi dat în folosință

Astfel, unele companii de stat trebuie vândute oamenilor de afaceri pentru a fi profitabile. Opinia a fost exprimată în cadrul unui talk-show televizat.

”Facem o inventariere a activelor statului și analizăm oportunitate de a păstra unele companii în proprietate. Sunt de părere că statul trebuie să facă politici, iar afacerile trebuie lăsate pe seama sectorului privat. Desigur că nu vorbim despre instituții strategice, unde trebuie să existe un monopol de stat”, a mai punctat Chicu.

Ion Chicu a mai adăugat că o astfel de abordare este una tehnocrată și necesară atât pentru dezvoltarea companiilor de stat, cât și pentru atragerea investițiilor în țară.

Fluxul de știri
0