Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Economist: Europenilor pragmatici le convine o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariСергей Ипатий
Сергей Ипатий - Sputnik Moldova
Abonare
Economistul și coordonatorul a mai multe proiecte internaționale, Serghei Ipatii, a explicat în studioul Sputnik Moldova de ce majoritatea europenilor pledează pentru pentru o îmbunătățire a relațiilor Uniunii Europene cu Rusia.

Potrivit datelor unui sondaj, realizat de IFop în perioada 2 - 15 octombrie 2019, în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia, majoritatea cetățenilor acestor state își dorește o îmbunătățire a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia, în viitorul apropiat.

Între timp, relațiile politice și economice dintre Rusia și UE s-au înrăutățit substanțial din cauza introducerii sancțiunilor de către Uniunea Europeană și ulterior a contra-sancțiunilor impuse de Rusia. Serghei Ipatii ne-a spus ce crede el despre acest lucru.

”Dacă să vorbim despre aspectul economic al introducerii sancțiunilor, atunci desigur acest lucru arată destul de straniu, pentru că de pe urma acestora nu are nimeni de câștigat, ambele părți au de pierdut doar”, a declarat Ipatii.

The flag of China - Sputnik Moldova
Societate
Sputnik.Opinie: Rușii și europenii au opinii diferite vizavi de politica Chinei
Potrivit expertului, sancțiunile au fost introduse din cauza Ucrainei, însă Uniunea Europeană l-ea introdus fără a se gândi la consecințe. Ucraina nu este parte a Uniunii Europene, iar popoarele celor 28 de state membre ale UE nu trebuie să sufere din cauza sancțiunilor.

Faptul că majoritatea europenilor își doresc o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia nu este de mirare, deoarece europenii sunt foarte pragmatici. Și din punct de vedere pragmatic lor le convine o îmbunătățire a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia.

Fluxul de știri
0