Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bruter: Dacă Occidentul vrea relații bune cu Rusia, atunci trebuie să demonstreze asta

© SputnikВладимир Брутер
Владимир Брутер - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul Institutului Internațional de Studii Umanitare și Politice, Vladimir Bruter, a comentat pentru Sputnik Moldova rezultatele unui sondaj realizat de IFop, potrivit căruia majoritatea cetățenilor din țările UE și-ar dori o apropiere de Rusia.

IFop, una dintre cele mai vechi companii franceze care realizează studii ale opiniei publice, a efectuat un sondaj pentru Sputnik News, în perioada 2-15 octombrie curent, în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia.

Флаги России, ЕС - Sputnik Moldova
Societate
Sputnik.Opinii: Majoritatea statelor UE dorește o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia

Majoritatea absolută a celor chestionați își dorește ca în viitorul apropiat relațiile dintre UE și Rusia să se îmbunătățească: 84% dintre germani, 78% dintrre italieni, 75% dintre francezi și 68% dintre britanici.

De asemenea, în toate cele patru țări, bărbații sunt mai activi decât femeile în favoarea unui îmbunătățiri a relațiilor cu Rusia. Împotriva îmbunătățirii relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană se pronunță în special tânăra generație (până la 35 de ani), persoanele cu studii medii.

Politologul Vladimr Bruter consideră că societatea Occidentală, chiar dacă se pronunță pentru o apropiere de Rusia, încă nu este gata să demonstreze asta prin pași și acțiuni concrete.

”Pentru tot binele trebuie să plătești, și tot binele are un preț, există o factură care trebuie plătită. În acest caz, nu putem spune că oamenii din Occident și elitele occidentale sunt gata să jertfească ce va de dragul relațiilor bune cu Rusia. Iar relații bune din contul Rusiei - sunt acceptate până la un anumit punct, Rusia merge la asta, dar mai departe - nu”, a spus Bruter.

Din acest considerent, în opinia expertului, când Occidentul spune că vrea relații bune cu Rusia, trebuie să arate, care este metoda și și ce este gata să jertfească pentru asta. Însă nimeni deocamdată nu a văzut nicio jertfă, a subliniat politologul.

Totodată, Bruter explică faptul că persoanele care au studii superioare pledează pentru o apropiere de Rusia prin faptul că aceștia în virtutea cunoștințelor tind să analizeze lucrurile și sunt mai informați.

Fluxul de știri
0