Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik.Opinii: Majoritatea statelor UE dorește o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС
Флаги России, ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Marea majoritate a locuitorilor din țările de frunte din cadrul Uniunii Europene își dorește îmbunătățirea relațiilor dintre UE și Rusia. Acest lucru este demonstrat de sondajul Sputnik.Opinii.

CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Potrivit cercetării sociologice, care a fost realizată la comanda Agenției de Presă și Radio Spuntik, în perioada 2-15 octombrie curent, 84% dintre germani, 78% din italieni, 75% din francezi și 68% dintre britanici își doresc o îmbunătățire a relațiilor dintre UE cu Federația Rusă. În același timp, la întrebarea ”Ați vrea ca relațiile dintre UE și Rusia să se îmbunătățească?  au oferit răspuns negativ 10% dintre respondenți din Germania, 13% în Italia și Franța și 16% în Marea Britanie. 

Totodată, este de remarcat că respondenții care au studii superioare s-au pronunțat mai des în favoarea normalizării relațiilor dintre Rusia și UE, decât cei cu studii secundare complete și incomplete. De asemenea, în toate cele patru țări, bărbații sunt mai activi decât femeile în favoarea unui îmbunătățiri a relațiilor cu Rusia.

© SputnikSputnik.Opinii
Sputnik.Opinii: Majoritatea statelor UE dorește o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia - Sputnik Moldova
Sputnik.Opinii

Sondajul a fost realizat la comanda Sputnik de compania IFop. La acesta au participat 4 012 intervievați cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare constituie +/- 3,1% cu probabilitatea de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinie

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinie sunt efectuate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție Internațională de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală și analogică, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare în limba rusă, engleză și franceză în 130 de orașe ale lumii. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză, 24 de ore din 24. Auditoriul informațiilor Sputnik constituie peste 50 milioane de vizitatori pe lună, iar numărul abonaților este de circa 9 milioane de persoane. În 22 de centre redacționale din întreaga lume, de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de angajași care reprezintă zeci de naționalități. Sputnik face parte din mediaholdingul „Rosiia segodnia". Oficiul central Sputnik se află în orașul Moscova.

Fluxul de știri
0