Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jos birocrația: Facilități la crearea, menținerea și închiderea afacerii

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaÎntreprindere, producerea automobilelor
Întreprindere, producerea automobilelor - Sputnik Moldova
Abonare
O ședință de retrospectivă a dezvoltării sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în anul 2019 a fost convocată astăzi de premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Procesul de înregistrare, dezvoltare, dar și închidere a unei afaceri ar putea fi simplificat. Indicații în acest sens au primit responsabilii din domeniul dezvoltării sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii de la prim-ministrul Ion Chicu.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Bani pentru afaceri: Vezi de ce bani au beneficiat unii moldoveni

Subiectul a fost abordat în cadrul unei ședințe convocate la Guvern la propunerea business trainer-ului Alexandru Bordea, care pe parcursul anului 2019 a instruit peste 15 mii de persoane, majoritatea antreprenori.

Alexandru Bordea a menționat că cea mai mare problemă a deținătorilor de IMM-uri este comunicarea cu autoritățile locale, iar alte probleme țin de procesul de înregistrare, dezvoltare, dar și închidere a afacerii. În context, premierul Ion Chicu le-a cerut responsabililor în domeniu să identifice soluții de simplificare a acestor procese.

„Trebuie să întreprindem acțiuni complexe de constrângere a celor care desfășoară activități ilegale și de încurajare a celor care vor să activeze în baza legii”, a menționat prim-ministrul în cadrul ședinței.

Cadrul de politici pe termen lung şi mediu privind dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova este oferit de Strategia de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru anii 2012-2020 şi Planul de acţiuni privind implementarea acestei Strategii pentru anii 2012-2014.

Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții mediului afaceri: Ce le-a promis premierul>>>

Acest document raspunde imperativului de trecere de la modelul de dezvoltare economică bazat pe consum la o nouă paradigmă orientată spre exporturi, investiţii şi inovaţii, a dezideratului politic de integrare europeană şi a tendinţelor economice mondiale.

Fluxul de știri
0