Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În exclusivitate: Ce sfat le-a dat politicienilor bucureșteni senatorul rus Andrei Klimov

© Sputnik / Miroslav RotariРоссия и Молдова – политическая повестка-2020
Россия и Молдова – политическая повестка-2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Statele UE și-au deteriorat relațiile comerciale cu Rusia dând curs unor directive formulate în SUA, a menționat senatorul rus Andrei Klimov. Ce a spus politicianul despre cooperarea Federației Ruse cu România.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Senatorul rus Andrei Klimov le recomandă decidenților politici de la București „să mediteze” și „să-și revadă” atitudinea față de cooperarea cu Federația Rusă.

Senatorul rus a menționat că o delegație a Dumei de Stat (camera ingerioară a Parlamentului rus) a efectuat recent o vizită la București.

„Nu există niciun fel de indicații „de sus” să fie frânate relațiile cu România. (...) Rusia nu are niciun motiv să lipsească de atenție România”, a spus Andrei Klimov.

Politicianul a oferit acest răspuns după ce a fost solicitat de reporterul Sputnik România să dea o apreciere relației bilaterale româno-ruse și să explice de ce Federația Rusă are o relație economică bună cu unele state din Uniunea Europeană (UE), precum Germania sau Ungaria, în timp ce cooperarea cu România trenează.

Андрей Климов - Sputnik Moldova
Politică
Direct și tranșant: Ce dorește Rusia de la Republica Moldova – senator rus

Andrei Klimov a menționat că Uniunea Europeană a prelungit sancţiunile împotriva statului rus, adăugând că măsura a fost adoptată „la comanda altor forțe”, care, dimpotrivă, continuă să-și dezvolte comerțul cu Federația Rusă. Senatorul rus a avut în vedere SUA.

„Când statele UE execută comanda altor forțe și rup relațiile cu Rusia, oamenii care formulează acele directive procedează într-o manieră contrară: își dezvoltă relațiile cu Federația Rusă”, a punctat Andrei Klimov.

Andrei Klimov a vorbit despre cooperarea comercială ruso-americană, apreciind-o ca fiind dinamică, inclusiv în sfera înaltelor tehnologii. Politicianul rus a menționat că, bunăoară, Statele Unite ale Americii continuă să cumpere componente de fabricație rusă necesare activității pe Stația Spațială „Mir”.

Senatorul rus Andrei Klimov a susținut o conferință de presă în format video Moscova-Baku-Chișinău-Tbilisi, organizată la centrul de presă Sputnik Moldova marți, 24 decembrie. Conferința de presă a fost consacrată problemelor de pe agenda internațională și relațiilor parlamentare bilaterale ale Federației Ruse cu statele menționate.

Andrei Klimov este reprezentantul Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe, președintele Comisiei provizorii a Consiliului Federației pentru protejarea suveranității statului și prevenirii ingerințelor în afacerile interne ale Federației Ruse.

Fluxul de știri
0