Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția, avertisment: Hoții se pot deghiza în colindători

© Photo : Facebook / Poliția RomânăPoliția Română
Poliția Română - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada sărbătorilor este una în care trebuie să fim vigilenți, deoarece hoții dau spargeri, uneori ajutați și de naivitatea victimelor. Cum să nu le cădem în plasă ne învață polițiștii din România.

BUCUREȘTI, 24 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Răufăcătorii se pot deghiza în colindători sau pot verifica ușile apartamentelor pentru a vedea dacă sunt încuiate.

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Sugestie de cadou: Lei din aur și argint - cât costă asemenea monede emise de BNM

Ca să nu devenim victime, polițiștii ne spun cum trebuie procedat. În primul rând, trebuie să manifestăm mare atenție la persoanele pe care le primim în casă. Nu trebuie să le lăsăm nesupravegheate.

Necunoscuții nu trebuie lăsați în casă, iar colindătorii ne pot bucura cu urările lor și din pragul casei.

Sumele importante de bani sau bunurile de valoare nu trebuie depozitate în casă.

Copiii trebuie învățați să nu deschisă ușa străinilor, atunci când sunt singuri acasă.

”În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelaţi la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră! Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul. Încuiaţi uşile chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute”, informează click.ro

Mare atenție și la postările de pe rețelele de socializare, pentru că multe dintre ele pot constitui adevărate invitații pentru hoții care, în aceste zile, caută să dea cât mai multe spargeri.

Fluxul de știri
0