Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Munca în Italia: Doi soți din Moldova au fost păcăliți de șefa unei firme de turism

© AP Photo / Andrew MedichiniFațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma
Fațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma - Sputnik Moldova
Abonare
Administratoarea unei firme de turism a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru înșelarea a două persoane, soț și soție, cărora le-a promis locuri de muncă în Italia. Respectiva firmă nu deținea licență pentru prestarea unor asemenea servicii.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Administratoarea unei companii de turism a fost condamnată recent pentru că ar fi înșelat doi soți din Republica Moldova care au plătit-o să le găsească de lucru în Italia, semnalează Procuratura Generală. Respectiva a primit interdicția de a părăsi hotarele Republicii Moldova până la intrarea în vigoare a sentinței.

Взлетно-посадочная полоса  - Sputnik Moldova
Societate
Cum se descurcă moldovenii în Portugalia: Specialiști consacrați în multe domenii

Femeia, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată la 8 ani de închisoare „la solicitarea și insistența procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)”, precizează sursa.

Administratoarea companiei de turism, „deși nu deținea licență în facilitarea muncii peste hotare a clienților”, le-ar fi promis celor doi soți angajarea la muncă în Italia în schimbul sumei de 4.000 euro, fapt care s-a produs în septembrie 2016, potrivit procurorilor.

Pentru a face rost de bani și a plăti respectiva sumă, victimele au depus în gaj casa lor de locuit.

Munca la care urmau să fie încadrați era îngrijirea unei persoane în etate, în cazul clientei, și tunsul ierbii și îngrijirea copacilor, în cazul clientului. Administratoarea companiei de turism le-ar fi promis celor doi soți salarii lunare de 650 de euro și, respectiv, 750 de euro, precum și cazare din contul firmei. 

Ajunși în Italia, cei doi soți ar fi fost cazați într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate și fără apă caldă, iar pentru două luni lucrate ar fi fost plătiți doar parțial, susțin procurorii.

La tour Eiffel - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii în Franța: Noi cote pentru muncitorii străini din afara UE din 2020

”Instanța de judecată a luat în considerare și probele prezentate de procurori după desfășurarea perchezițiilor la sediul companiei, dar și rezultatele operațiunii unui investigator sub acoperire. Acesta a fost dotat cu aparataj de înregistrare și a primit același răspuns de la administratoarea companiei de turism: 2000 euro per persoană pentru ca să le „faciliteze” prestarea muncii în Italia”, se spune în comunicatul de presă al Procuraturii Generale.

Judecătorii au condamnat-o pe administratoarea companiei de turism la 8 ani de închisoare într-un penitenciar de femei. După ispășirea acestei pedepse, femeia nu va avea dreptul să lucreze, timp de 5 ani, în domenii care țin de angajarea persoanelor la muncă. De asemenea, respectiva a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4.000 euro și a primit interdicția de a părăsi hotarele Republicii Moldova până la intrarea în vigoare a sentinței. 

Fluxul de știri
0